torsdag 16 april 2009

Solig och härlig dag

Idag har det varit fint väder igen. Inte dumt alls. Cyklade till stallet efter frukost. Till att börja med fick jag göra en insats och hjälpa till att plocka bort stora stenar i hagen som blivit bortkörda med traktor. Sen var det dags att rida. Paddocken idag. Kandaret åkte på. Idag gick hon super. Var en lite stund i början som det kärvade, men det var inte särskilt allvarligt. Fokuserade på att få igång bakkärran och gjorde korta ökningar lite överallt. Efter framridning i rund och fin form, många småvolter och kortare skänkelvikningar, gick vi över till riktigt arbete. Hon kändes fin från början. Minskade och ökade volten i trav och galopp. Några öppnor och tempoväxlingar längs fyrkanten. Kände inte mycket av det kärvande högersidan.

Avslutade med att rida olika delar av LA:6 som det blir på söndag. Fungerade riktigt bra och jag fick tillbaka lite självförtroende igen efter den senaste kärviga perioden. Hon kan ju grejerna trots allt. Hon var rund och fin i nacken och hade en härlig framåtbjudning och aktivitet i benen. Skönt att känna hur energin inte bara går framåt utan att det lir uppförsbacke utav det.

Hem och käkade lunch, sen upp till mor å far. Passade på att läsa en stund på altanen och hjälpte till med lite röjning i trädgården. När mamma kom hem från jobbet lyckades jag snart övertala henne att följa med ut och springa. Fort gick det kanske inte, fick köra lite intervaller och vända tillbaka några gånger, men det var mycket trevligt med sällskap. Och roligt att springa på lite andra vägar än jag brukar. Träffade Jessica och Kattis som var ute på en härlig vårtur på hästryggen.

3 kommentarer:

  1. Bra att du tar med mamma nordsvensk ut!
    Håller tummarna till helgen.

    SvaraRadera
  2. Du får ta det lugnt med mamma,haha!Hon såg lite trött ut!Hoppas att formen och självförtroendet håller i sej över helgen.Lycka till!!

    SvaraRadera
  3. Tack, det ska bli roligt att tävla igen. Ja, mamma behöver väl motion hon med, men jag är allt försiktig med henne :)

    SvaraRadera