söndag 19 april 2009

Kunde ju gått bättre

Är inte helnöjd med dagens insats, men inte heller helt missnöjd. Var som sagt en LA:6 i Billdal som gällde. Vilken anläggning, jättetjusig. Fasta starttider (alltid lika trevligt) och fick tagit ut och gjort i ordning henne lagom för att hinna rida fram tillräckligt. Kändes rätt ok. Väldigt spänstig och fin, bakbenen var med och hon bjöd framåt. Kunde önska mer lösgjordhet och fick jobba lite med detta, men tyckte att jag fick hyffsad ordning på det och började känna "gummibollen".

När vi fick komma in i ridhuset, hade vi en liten stund på oss att rida på en volt medan ekipaget innan var inne på banan. Lite spänt till att börja med, men efter några varv kändes hon fin. Så var det dags för vår tur. Innan startsignalen gavs tog jag ett par varv runt själva tävlingsbanan. Gah! Coftan blev jättespänd. "Ska vi springa runt hela det farliga ridhuset?!?" Blev bättre, men inte bra och viss spändhet höll i sig in i programmet. Visst gjorde hon allt hon skulle, men spändheten ledde tyvärr till att hon tappade bjudning och lösgjordhet till viss del. Hon blir lite "tom" och opåverkbar.

Inga direkta missar och vi skrapade ihop 60% på pricken. Slutade delad 12:a av 31 starter. Domaren önskade mer bjudning, vilket jag kunde förstå. Såg film när vi kom hem. Såg ok ut, men kunde varit bättre på många ställen. Glänste till emellanåt. Höll med domaren på det mesta.

Nästa tävling blir troligtvis Trollhättan 10 maj, LA:5 (debut) och LA:6 igen. Inomhus tyvärr. Därför får det nog bli två klasser. Hon blir trots allt mer avspänd i andra. Får ta första klassen som uppvärmning, och se till att orka med den andra (gäller oss båda :)). Bättre utomhus senare på säsongen, hon blir sällan lika spänd då.

Kul ändå att se på filmen hur stark hon blivit, och väldigt fin i kroppen. Och när hon går bra är formen riktig fin. Framsteg trots allt. Jag skötte mig hyffsat jag med :)

Bilder kommer.

2 kommentarer:

  1. Bra att du är nöjd med vissa av delar. Förstår precis hur du kände det, exakt samma för mig i LB:0. Man är maktlös. Nog bra tänkt att starta 2 klasser, då är hon mkt mer avspänd i den andra. Det var också första gången du startade på det stället får du tänka på. Nästa gång känner hon igen sig. Hon är ju känslig, lilla Coftan! Tycker du har gjort ett bra jobb med henne!

    SvaraRadera
  2. Tack, det är ett kämpande:) Men det är väldigt kul när det lönar sig. Ja hon är ju lite känslig, på både gott och ont.

    SvaraRadera