söndag 3 maj 2009

Lugn helg

Har varit en mycket lugn och trevlig helg. Har inte haft något planerat och det har varit skönt att bara vara och ta dagen som den kommer. Igår blev det en skrittrunda med Coftan ut på asfaltvägarna och en liten runda i skogen så vi fick sträcka på och jobba liiite med musklerna iaf. På eftermiddagen blev det en tur till Marstrand tillsammans med nårga vänner. Hade med oss lite fika och det var mycket trevligt, om än lite kallt i snålblåsten.

Idag fick det bli ett pass i paddocken igen. Skrittade fram henne länge och väl på asfalt och jobbade henne sedan lite mer i skritt när vi kom till paddocken. Skänkelvikningar och öppna/sluta på olika spår. Började trava henne försiktigt. Hon kändes kanonfin. Mjuk och relativt lösgjord. Kunde jobba henne i en rund och fin form och variera lite steglängd och tempo. Fin i både trav och galopp. Körde lite samma här som i skritten. Jättefin. Skrittpaus. Började med lite galopp precis som för Janne för att hitta känslan till samlingen. Funkade fint. Gick ner till trav. Gjorde ett några samlingar ute på volten och några på mindre volt i varje varv. Gick bra. Fyrkanten gick bra den med. Öppna åt båda håll. Fint.

Skrittpaus och sen galopparbete. Först lite samlingsjobb. Gick lättare än i traven. Ut på fyrkanten med lite längre stegländ på långsidorna och korta upp i hörnena. Lösgöra högersidan emellanåt så gick det bra. Några byten vid ena kortsidan. Gick riktigt bra och räckte med ett par åt varje håll. Skrittpaus igen och slutade med att rida några delar av glopprogrammen för nästa tävling. Det mesta funkade bra. Ett bra och roligt pass. Känns som vi gjorde bra ifrån oss.

Blev ett lite längre pass än jag tänkt mig men det var mycket skritt emellanåt och vare sig jag eller Coftan var direkt trötta efteråt. Var trevligt med lite sällskap som dök upp efter en stund. Kul att ha någon att prata med även om man arbetar, och nyttigt att kunna titta på varandra emellanåt. I morgon får nog Coftan ledigt.

Eftermiddagen spenderades på Överby där vi shoppade skor och en extern hårddisk och storhandlade på ICA. När vi kom hem åt vi god mat hemma hos syster med sambo.

4 kommentarer:

  1. Känns det bra så är det bra,sa ngn till mej en gång!

    SvaraRadera
  2. Hon har nog blivit starkare!

    SvaraRadera
  3. Man får hoppas att det är så :)

    SvaraRadera
  4. Ja hon har säkert blivit det. Är ibland svårt att se framstegen när de kommer smygande så :)

    SvaraRadera