lördag 26 september 2009

Vi fortsätter i rätt riktning

I går var det dags för Janne-träning i Lane. Coftan var fint med från början och jobbade med både bakben och rygg. Är dock lite svårt att få henne att suga tag ordentligt på bettet. Detta kommer nog bli bättre med tiden och jag får ha tålamod och låta det ta sin tid.

Efter att ha jobbat igång bakbenen ordentligt, sänkt nacken och fått upp ryggen, var det dags för nästa bit. Fick variera tempo och ställning i både trav och galopp. Detta gjorde att hon så småningom blev lugnare i munnen. Samlade ihop henne lite emellanåt, men med bibehållen form. Coftan har lätt för att krypa upp i formen och tappar då lätt bakdelen. Ska rida henne mycket i denna runda och låga form, och göra alla rörelser och övningar där. Att plocka upp henne i formen sen är inga problem.

Traven i höger varv var klurig och fick vara extra nog med att få ner nacken på henne. Samma sak i vänster galopp, runda henne i sidan och få in vänster bak under henne. Jannes hjälp gjorde som vanligt susen. Hon blev verkligen jättefin. Fick en härlig svung i henne och hon var jättemjuk och fin att rida. Lyhörd och samarbetsvillig. Fler såna här pass tack!

Idag begav jag mig till paddocken för att ta ett kortare pass och se om vi kunde komma ihåg gårdagen. Idag var det inte lika lätt. Coftan var okoncentrerad och ville gärna springa iväg. Kan ha varit trött efter gårdagen så jag tog det lugnt. Blev inga klurigheter idag utan fick bara jobba på grundformen. Roligt var att idag var traven i hö varv och galoppen i vä mycket lättare än åt andra hållet. Konstigt hur det kan ändra sig så fort, men det är kanske bara tillfälligt. Dröjde ett tag innan hon släppte ner mig på ryggen ordentligt och sänkte nacken. Men till slut blev hon riktigt fin idag med. Kunde köra lite variationer mot slutet och det hela slutade mycket positivt.

Nu på eftermiddagen har vi varit på allsvensk premiär i handboll. Tyvärr förlorade hemmalaget kropps med ett mål, men det var väldigt jämnt och roligt att titta på. Nu är det snart dags för lite mat.

Ovre and out

2 kommentarer:

  1. Låter som Jannes pass är väldigt nyttiga och bra!Ibland blir man inte riktigt klok på hur fort dom kan ändra sej i sidorna...=))

    SvaraRadera
  2. Skönt när de "kommer sig" under ridpasset!

    SvaraRadera